Potrivit avocatului familiei, tânărul de 29 de ani, tatăl unei fetiţe de nouă ani, a ajuns la Spitalul de Urgenţă pe 26 decembrie, însoţit de un prieten, după ce a fost lovit în cap cu o rangă metalică de un cunoscut de-al său.

Victima ar fi fost luată la întrebări de medici. Acest fapt l-ar fi enervat pe tânăr, care într-un final a refuzat spitalizarea. În aceste condiţii, familia bărbatului crede că doctorul de gardă nu a procedat corect când l-a lăsat să plece acasă fără să îi acorde ajutor medical.

În aceste condiţii, bărbatul a mers acasă, dar peste câteva ore a intrat în comă şi a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă. A fost internat, dar peste trei zile a murit.

Medicul pe care părinţii îl acuză de moartea fiului lor nu a fost de găsit pentru a explica cele întâmplate. În schimb, administraţia Spitalului de Urgenţă a confirmat că tânărul a venit la spital în noaptea de 26 decembrie, dar spune că el era agresiv şi a refuzat să primească îngrijiri medicale.

Cazul a ajuns şi în vizorul poliţiei care a pornit un proces penal de numele medicului acuzat de malpraxis.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Municipale, dacă va fi găsit vinovat, medicul de la Spitalul de Urgenţă riscă să-şi petreacă următorii cinci ani după gratii.

Între timp, oamenii legii l-au reţinut pe individul care a lovit victima cu o rangă metalică în regiunea capului, în urma unui conflict. Agresorul s-a dovedit a fi un bărbat de 36 ani, originar din oraşul Bălţi, cu antecedente penale. Bănuitul şi-a recunoscut vina şi riscă până la 15 ani de puşcărie pentru omor.