Renato Usatâi revine în politica de la Chişinău. Află cu ce partid

Milionarul Renato Usatâi, al cărui partid a fost exclus din scrutinul parlamentar din 30 noiembrie şi care a părăsit Chişinăul de teama de a nu fi reţinut de poliţie, revine în Moldova pentru a se implica din nou în politică. Omul de afaceri a anunţat pe pagina sa de facebook că a convocat pentru duminica viitoare Congresul de „renaştere a „Partidului Nostru”.

Potrivit lui Usatâi, va fi convocat Congresul Partidului Popular Republican, unde din nou se va vota pentru redenumirea acestuia în „Partidul Nostru.”

„Va avea loc congresul Partidul Popular Republican şi e timpul să revenim la “Partidul Nostru”. Suntem obligaţi să renaştem, să înregistrăm din nou acest partid şi să câştigăm alegerile locale, dar şi cele parlamentare anticipate”, a menţionat Renato Usatâi.

Moldova.ORG reaminteşte că Renato Usatâi a fost cap de listă a partidului Patria, care însă a fost exclus din scrutinul parlamentar din 30 noiembrie în urma acuzaţiilor că a folosit în campanie bani proveniţi din străinătate.

Anterior, însă omul de afaceri a avut trei încercări de a se pricopsi cu partid. Astfel, la începutul anului 2014, el a preluat Partidul Popular Republican, al cărui preşedinte a fost Nicolae Andronic. Fără însă a-i reuşi să schimbe imaginea, el a decis redenumirea formațiunii în „Partidul Nostru”. Cererea de redenumire a fost însă respinsă de Ministerul Justiției, care a motivat că au fost admise încălcări la procedura de convocare a Congresului.

Ulterior, milionarul a decis să redenumească „Partidul Nostru” în Partidul lui Renato Usatâi – PaRUs. Însă la 15 septembrie ministrul Justiţiei Oleg Efrim a anunţat că şi PaRUs nu a fost inclusă în lista partidelor înregistrate care pot participa la alegerile parlamentare.

Ca urmare, Renato Usatâi a decis să participe la scrutinul parlamentar din 30 noiembrie pe lista partidului Patria, dar nici aşa nu a reuşit să participe la alegeri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.