Totodată, analistul a menţionat că la momentul actual pe cont propriu a rămas Platforma DA, care a reuşit duminică să demonstreze că valul protestatar, pe care l-a ridicat, îl stăpâneşte este viu şi vibrant.

„Dacă s-ar uni toate valurile protestatare în unul singur şi ar ieşi 200 de mii de oameni în piaţă, ar spulbera această guvernare. Când avem la orizont alegerile prezidenţiale, am văzut că două din aceste mişcări vor să dea lovitura la aceste alegeri”, a declarat Boţan pentru Europa Liberă.

De asemenea, Igor Boţan a mărturisit şi faptul că protestele nu au fost violente, iar modul în care acţionează autorităţile este, de fapt, unul de defăimare a manifestanţilor. „Noi ştim că protestatarii nu au niciun motiv să desfăşoare proteste violente, pentru că imediat vor fi cei care vor fi supuşi represiunilor. Iar modul în care se comportă autorităţile, da, este unul de defăimare a acestei mişcări protestatare şi toată lumea înţelege acest lucru”, a spus analistul.

Curentul pe care îl reprezintă Platforma DA are drept scop să substituie actuala guvernare coruptă pe segmentul pro-european, iar acest lucru, în viziunea lui Boţan, poate fi făcut prin alegeri anticipate şi prin alegerea şefului statului direct de către cetăţeni.

„Susţinătorii trebuie să înţeleagă că, în procesul în care e angajată toată societatea, e nevoie de perseverenţă, tenacitate. Iar faptul că unele mesaje se repetă şi aceste mesaje devin oarecum deja lucruri comune nu trebuie să ne descurajeze. Oricum, spuneam că există orizonturi clare de aşteptare. Vedem că guvernarea cu foaia sa de parcurs, practic, nu face nimic, vedem că s-a împotmolit în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional, vedem că se împrumută cu aproximativ 300 de milioane de lei pe lună pentru a plăti pensii şi salarii”, a afirmat Boţan.