Moldova 1 vrea ca România și RM să cânte în duet la Eurovision

Postul Public de Televiziune “Moldova 1” își exprimă nedumerirea și regretul față de circumstanțele în care România a fost exclusă din concursul Eurovision. Moldova 1 regretă faptul că prestația interpretului Ovidiu Anton, câștigătorul etapei naționale “Eurovision Romania 2016”, nu va putea fi aplaudată de pe scena de la Stockholm.

“Considerăm că este un precedent neplăcut în raport cu o televiziune publică. Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeași sală, pentru a se susține reciproc, având în vedere spațiul cultural și valoric comun”, se arată în scrisoare semnată de directorul televiziunii, Mircea Surdu.

Odată cu acest mesaj de solidaritate, Moldova 1 lansează și ideea unei colaborări dintre reprezentanții Republicii Moldova și ai României. În acest context, Ovidiu Anton este invitat să evolueze pe scena „Eurovision” alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac.

“Suntem convinși că cei doi pot face un duet de excepție cu piesa ”Falling Stars” în semifinala 1 din 10 mai. Evident că schimbările în conceptul de show, la o etapa atât de înaintată, presupun și agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că prin eforturi comune vom putea depăși momentele de criză”, menționează mesajul public.

Pe 14 mai 2016, Moldova 1 îl invită pe Ovidiu Anton la Chișinău. În capitala Republicii Moldova va fi organizat un spectacol open air „Eurovision”, succedat de transmisiunea finalei ESC2016. Evenimentul va fi preluat live de către postul public de televiziune „Moldova 1”.

UPDATE: Ovidiu Anton nu va ieși pe scena Eurovision alături de Lidia Isac

[youtube id=”Q02bzkSBKBk”] [youtube id=”wXcDKy97BHk”]

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.