Linkuri accesibilitate

Dosare penale deschise împotriva organizatorilor protestului de duminică


Platforma „DA” anunță reluarea protestelor luni 25 aprilie în PMAN.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a anunțat că a fost pornită o urmărire penală pentru organizarea de dezordini în masă împotriva inițiatorilor protestului de duminică din centrul Chișinău.

Pînzari a mai spus că o persoană a fost reținută pentru 72 de ore, că 14 polițiști au avut „de pătimit”, și că doi civili au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Altercații între protestari și oameni ai legii s-au înregistrat pe strada Bulgară, din centrul capitalei, unde se crede că ar fi locuința liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Reporterii Europei Libere relatează că mai multe persoane care se aflau pe această stradă au slolicitat ajutorul medicilor de la urgență, însă nu este clar dacă e vorba de participanți la protest sau de polițiști.

Manifestația de duminică, la care au participat mii de protestatari, a fost organizată de Platforma „Demnitate și Adevăr”.

Mai mulți reprezentanți ai societății civile și ai formațiunilor politice între care PLDM, Partidul Liberal Reformator, s-au asociat protestului „DA”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG