15:41:07 19.04.2024
Stiri

Povești de dragoste // Mergi și limpezește apele!

Reportaj 24.04.2016 17:30 Vizualizări1531 Autor: Ziarul National


Povești de dragoste // Mergi și limpezește apele! foto simbol

Toți greșim în viață – unii mai mult, alții mai puțin. Pentru unii, fără repercusiuni, iar pentru alții greșelile tinereții lasă urme adânci care uneori pot deveni fatale.

Tudor și Lilia s-au luat imediat după terminarea studiilor. Ca și toți tinerii – din dragoste. Se împăcau de minune, doar că timpul trecea și nu le dădea Dumnezeu șansa să se bucure de un copilaș. Satul vuia că Lilia e stearpă, dar și Tudor cârtea uneori, la supărare, că femeia nu e în stare să-i nască un copil.

Trecuseră mai mulți ani. Lilia încerca diferite tratamente, dar nu reușea să rămână însărcinată. Dar iată că sindicatele de ramură îi fac un „cadou” – o foaie de tratament la Truscaveț.

Nu prea era de acord să plece, știți cum e omul nostru de la țară, întotdeauna are de lucru, mai ales vara. Până la urmă, Tudor a convins-o că în trei săptămâni nu se mută casa mai la vale, dar nici mai la deal fără ea.

Nu demult împlinise 38 de ani. Ce s-a gândit ea în sinea ei, nimeni nu va ști niciodată, dar a făcut un pas pe care puține femei de felul ei l-ar face.

Era femeie frumoasă și mulți bărbați îi făceau curte pe acolo. Își iubea soțul, avea frică de Dumnezeu, dar, cu toate acestea, cu o zi înainte de plecare a dat curs apropourilor lui Zair, un azerbaidjan smolit cu ochi negri și păr cârlionțat, care îi tot aținea calea.

O singură seară a fericit-o și nenorocit-o, în același timp. Peste o lună de la întoarcerea de la sanatoriu, își dă seama că este însărcinată. Mare bucurie în familie – tratamentul a avut efect. Naște un băiețel de mai mare frumusețea: blond, cu ochi albaștri. Tudor nu-și mai încăpea în piele de mândrie – seamănă cu tata.

Timpul trecea, Ionuț creștea și mângâia inimile părinților. După absolvirea universității, se căsătorește cu o colegă de grupă de care s-a îndrăgostit în prima zi de universitate. A curtat-o mult timp până fata l-a acceptat.

Au făcut o nuntă frumoasă ca la moldoveni. Ambii miri erau unicii copii la părinți. Vă dați seama ce înseamnă asta la moldoveni...

Cu forțe comune, și-au cumpărat o garsonieră în capitală. Aveau tot ce trebuie unor tineri – apartament, mașină, locuri de muncă și așteptau să vină pe lume un odoraș. Dar cât de mult așteptau buneii?!

Însă bucuria lor a picat în scârbă mare, mai să degradeze în divorț. Iată cum s-au derulat evenimentele.

Irina a născut un băiețel, dar vai! Ambii părinți blonzi, cu ochi albaștri ca cerul, iar copilul s-a născut smolit ca pana corbului, cu ochii negri ca cireașa răscoaptă, cu părul închis și cârlionțat.

Ionuț s-a îngrozit, iar lăuza a leșinat la vederea pruncului. Ce grozăvie a început atunci! Ionuț își învinuia nevasta că l-a înșelat, tânăra mamă se jura că n-a cunoscut alt bărbat decât pe el... Ionuț le-a telefonat părinților și le-a spus noutatea, comunicându-le că divorțează.

Atunci a venit timpul să-și elibereze Lilia conștiința și să răsufle ușurată - să scape de taina pe care a purtat-o în suflet aproape jumătate de viață.

I s-a destăinuit înainte de toate lui Tudor. Acesta, bărbat înțelept, a zis că nu-i tată cine îl concepe, ci acela care îl crește, care îi stă alături la bine și la greu. Apoi a zis să se grăbească, să meargă la copii. Trebuie să le spună adevărul cât nu s-a întâmplat o nenorocire. „Mergi, nevastă, la copii și limpezește apele. Și spune-le că îi așteptăm cu drag pe toți trei în ospeție cât mai curând!” (Angela Ursu).


Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md