Purtătorul de cuvânt al poliţiei macedonene, Toni Angelovski, a indicat că nu deţine astfel de informaţii, adăugând că „astfel de tentative ilegale au loc în mod constant”, dar „poliţia face tot posibilul pentru a proteja graniţa”. Martorul, totuşi a declarat că circula cu colegi de-ai săi, în apropiere de Gevgelija, vizavi de Idomeni, atunci când a văzut în zonă mai multe zeci de persoane, între care femei şi copii.

Peste 10.000 de imigranţi s-au instalat de la începutul lunii martie în tabere la Idomeni, separaţi de Macedonia printr-un gard dublu de sârmă ghimpată.

Incidente au izbucnit în mai multe rânduri între unii imigranţi care încercau cu disperare să treacă graniţa şi poliţia macedoneană. În urmă cu două săptămâni, aproximativ 260 de imigranţi au fost răniţi în cursul intervenţiei poliţiei cu gaze lacrimogene.

Un purtător de cuvânt al armatei macedonene a declarat în martie că în fiecare zi poliţia şi armata descoperă „între 50 şi 300 de imigranţi ilegali care încearcă să intre în Macedonia sau să forţeze gardul şi pe care îi retrimit în Grecia.