UE aprobă noile reforme demarate la Serviciul Vamal

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a avut astăzi o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Pirkka Tapiola, în cadrul căreia oficialii au discutat despre stadiul de realizare a proiectelor comune și au stabilit noi obiective de colaborare.

Tapiola a declarat că Uniunea Europeană va susține noile reforme ale Serviciului Vamal, orientate spre combaterea fenomenului corupţiei și fraudelor vamale, prin acordarea suportului necesar prin intermediul Misiunii EUBAM și altor proiecte de asistență tehnică. De asemenea, Ambasadorul UE a evocat importanța implementării proiectelor finanțate de UE privind instituirea controlului comun în punctele de trecere Palanca și Pervomaisk-Cuciurgan.

La rândul său, Vitalie Vrabie a precizat că cea mai importantă prioritate a Serviciului Vamal o constituie implementarea prevederilor din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, inclusiv cu privire la Zona de liber schimb aprofundat şi cuprinzător.

În acest sens, Directorul General al Serviciului Vamal a menţionat proiectele-pilot de efectuare a controlului comun în unele puncte de trecere a frontierei, implementarea cărora este efectuată cu suportul UE. “Actualmente, dispunem de o serie de mecanisme de interacţiune instituţională cu partenerii europeni care contribuie semnificativ la implementarea conceptului managementului integrat al frontierei, promovarea integrităţii şi dezvoltării profesionale”, a precizat șeful Vămii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.