Barcelona vrea să-l vândă pe Neymar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

FC Barcelona ia în considerare posibilitatea de a-l vinde în vară pe Neymar, în condițiile în care e posibil să nu poată acoperi pretențiile financiare ale brazilianului pentru un nou contract pe termen lung. Catalanii sunt disperați să semneze o nouă înțelegere, dar jucătorul amână, solicitând un salariu mult mai mare.

Contractul brazilianului cu Barcelona expiră în 2018 și el primește în acest moment 9,1 milioane de euro brut salariu stagional. Conform englezilor de la The Sun, citați de principalele cotidiane spaniole, Neymar a solicitat un salariu cu 10 milioane de euro mai mare pentru un contract care să-l lege de club încă 3 sezoane, până în 2021.

Catalanii calculează în acest moment impactul unui astfel de efort financiar pentru economia clubului și s-ar putea să prefere să-l vândă, decât să-l plătească așa cum cere. Mai ales că Manchester United, scrie sursa citată, e gata să îi ofere 400.000 de euro pe săptămână, adică peste 20 de milioane pe an.

Guillem Balague, specialistul în La Liga de la Sky Sports News a declarat în această săptămână că intenția Barcelonei de a-l vinde pe Neymar prinde contur, după ceea ce s-a întâmplat de curând: „Două ziare catalane au început un fel de campanie împotriva lui Neymar, iar astfel de lucruri nu se petrec niciodată din întâmplare. Pare că în acest moment clubul nu e chiar nefericit că cele două ziare au sugerat că stilul de viață al lui Neymar nu e ideal pentru un fotbalist de elită și că unii dintre coechipieri nu sunt de acord cu asta.

Totul coincide cu înfrângerile Barcelonei și cu faptul că în acest moment clubul n-are încă un sponsor pentru tricourile din sezonul viitor, ceea ce e o problemă economică. Fără un sponsor, nu poate, realistic, să acopere cererile lui Neymar, plus cele care vor veni, prin consecință, de la Messi, apoi de la Luis Suarez.”

Analiza lui Balague e mai mult decât pertinentă, în condițiile în care Neymar sr., tatăl și reprezentantul jucătorului, a declarat în mai multe rânduri că va fi semnat un nou contract, dar nu e o prioritate, câtă vreme mai sunt de consumat alți doi ani din actuala înțelegere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...