Reprezentanţii Forumului Civic au anunţat anterior într-o conferinţă de presă că protestul de mâine, 24 aprilie va avea un caracter social şi că presiunea asupra guvernării trebuie să continue astfel ca reformele să fie implementate. Potrivit membrilor Forumului Civic acum în Republica Moldova se vede cu ochiul liber cum această guvernare îşi pierde, din ce în ce mai mult, popularitatea în rândul cetăţenilor, acest lucru fiind foarte evident.

Vasile Năstase a anunţat într-o postare pe facebook că evenimentul din 24 aprilie este unul crucial pentru viitorul ţării noastre. ”Rugăm cetăţenii din diasporă, alungaţi de clica oligarhică peste hotare, să revină acasă şi să participe împreună cu noi la MARELE PROTEST!”, scrie Vasile Năstase.

Şi Maia Sandu într-o postare pe facebook scrie că va fi alături de manifestanţi, pentru a le aminti guvernanţilor că timpul lor a expirat.

Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr spun că oamenii din teritoriu, care vor participa la protestul de mâine, trebuie să se aduna în centre raionale, de unde vor porni organizat în coloane spre Chişinău. În capitală, fiecare coloană va avea locuri speciale de parcare, de unde vor merge deja în Piaţa Marii Adunări Naţionale

„Oamenii din zona sud - Cahul, Taraclia, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hânceşti, Ialoveni - se vor concentra în zona oraşului Hânceşti, acolo unde vor fi aşteptaţi de membrii CMAN. Cei din zona Ungheni, Călăraşi, Nisporeni, Străşeni se vor aduna în preajma oraşului Străşeni, pentru că acolo este spaţiu mare. Cei de la Hânceşti îşi vor continua drumul spre complexul Eternitate, iar cei de Străşeni vor merge spre uzina Topaz, pe Calea Ieşilor. Cei din Briceni, Ocniţa, Edineţ, Donduşeni, Drochia, Râşcani, Glodeni, Bălţi, Sângerei, Teleneşti, Făleşti, Floreşti, Soroca, Rezina şi Şoldăneşti vor veni pe centura Orhei, unde este loc spaţios, după care îşi vor continua drumul spre parcarea din zona Circului. Direcţia din Ştefan-Vodă, Căuşeni, Comrat, Basarabeasca vor merge la Anenii Noi, de unde vor porni la Chişinău şi vor parca în faţa hotelului Naţional. Oamenii din Criuleni şi Dubăsari se vor aduna în zona localităţii Stăuceni şi de acolo vor merg tot în zona Circului, a concretizat Moţpan, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

Amintim că protestul organizat de Consiliul Marii Adunării Naţionale pe 24 aprilie a pus pe jar guvernarea, care îşi foloseşte toate instrumentele pentru a opri oamenii să iasă în stradă.

În mai multe localităţi din ţară poliţia intimidează cetăţenii mai activi să nu meargă la proteste. Primari democraţi şi liberali organizează festivaluri şi concerte sau adunări a localităţii cu prezenţa obligatorie, astfel ca lumea să nu ajungă la Chişinău. Acestea sunt doar câteva dintre instrumentele aplicate de guvernare pentru a sabota protestul de duminică. 

Astfel, fiecare cetăţean care fost intimidat în aceste zile să nu vină duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale poate să anunţe despre aceasta sau să ne expedieze un mesaj prin intermediul rubricii Trimite-ne o ştire de pe Jurnal.md sau să ne contacteze la telefonul redacţiei: 0 (22) 859 000.