(VIDEO) Tentativă de contrabandă cu medicamente din Federația Rusă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Medicamente și sisteme de alarme auto, în valoare de peste 100 mii de lei au fost depistate de vameși, într-un autocar de marca „Mercedes”, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa pe ruta Moscova – Chișinău.

Angajații vamali au constatat că șoferul, un cetățean moldovean în vârstă de 34 ani, transporta o cantitate interzisă de produse medicamentoase – peste 2.500 de recipiente. Totodată, au fost depistate în podeaua autocarului sisteme de alarmă pentru autoturisme – peste 50 seturi.

Existând suspiciunea rezonabilă că mărfurile erau aduse prin contrabandă din Federația Rusă, bărbatul a fost rugat să prezinte actele ce ar fi confirmat proveniența acestora.

Conducătorul auto nu dispunea de asemenea documente, motiv pentru care ofițerii echipelor mobile au decis să însoțească autovehiculul la terminaul vamal din proximitate pentru efectuarea controlului fizic detaliat.

La moment sunt realizate investigațiile de rigoare pentru stabilirea dacă în această schemă este implicat doar șoferul. Totodată, Direcția Securitate Internă din cadrul Serviciului Vamal cercetează cazul sub aspectul complicității angajaților vamali din cadrul postului de frontieră Otaci-Mogilev-Podolsk.

Valoarea lotului de marfă urmează a fi stabilită, dar conform estimărilor prealabile suma este de peste 100 mii de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...