11:14:27 24.04.2024
Stiri

CAPCANA care i-a fost întinsă liderului Platformei DA înainte de protestul de duminică

Politică 22.04.2016 10:49 Vizualizări5250 Autor: Ziarul National
CAPCANA care i-a fost întinsă liderului Platformei DA înainte de protestul de duminică


Un site cu numele său pe care sunt publicate îndemnuri la violențe în cadrul protestului de duminică. Cu această „surpriză” s-a trezit recent liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase.

Acesta a trimis o scrisoare Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne, Delegației UE la Chișinău și mai multor misiuni diplomatice occidentale din R. Moldova în care susține că acest „linșaj mediatic” este comis „de unitățile de propagandă ale oligarhului Plahotniuc, intensificate în preajma mitingului de protest din 24 aprilie 2016”.

„Este atacată întreaga mișcare protestatară, în special subsemnatul. Culmea acestor acțiuni criminale în adevăratul sens al cuvântului o constituie apariția unui blog fals http://andreinastase.md/?p=12, care nu-mi aparține, și care face apel, chipurile din partea mea, la violență și teroare. Atrag atenția că acesta e constituit pe domainul .md, ceea ce înseamnă că autorul poate fi depistat cu ușurință, însă propriile investigații denotă că acest site ar fi găzduit de un server din SUA, iar crearea lui s-a efectuat utilizând adresa de email foldermd@hotmail.com.

De asemenea, consider că site-ul în cauză este unul de esență teroristă și trebuie tratat ca atare, având în vedere mesajele plasate, cât și conotația și semnificația acestora, în contextul acțiunilor pașnice de protest inițiate de societatea civilă”, se arată în scrisoarea lui Năstase.

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr” le solicită organelor de urmărire penală și investigații „să pună capăt acestui act de atac la persoana mea și a sutelor de mii de protestatari induși în eroare și manipulați de indivizi în spatele cărora bănuiesc că ar sta persoane din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc”.

Năstase consideră că scopul acestor acțiuni este de a-l discredita și de a-i oferi posibilitatea lui Vladimir Plahotniuc, „care controlează organele de forță”, să întreprindă acțiuni violente la adresa lui și a protestatarilor.

Menționăm că, anterior, și Maia Sandu s-a confruntat cu asemenea probleme, când un site cu numele fostei ministre îndemna lumea să se alăture echipei sale. Maia Sandu a declarat atunci că acest site nu-i aparține.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md