Ultima oră

Directorul unei şcoli auto şi un intermediar în acte de corupţie, reţinuţi de CNA

Iniţial, potrivit declarantului, acesta ar fi pretins bani susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul, în vederea promovării examenul de calificare a conducătorilor auto şi eliberarea ulterioară a permisului de conducere categoria "B".

Ulterior, investigaţiile au arătat că bărbatul ar fi acţionat în complicitate cu directorul unei Şcoli auto din regiune, pentru ca denunţătorul să fie admis la studii şi să-i fie eliberat certificatul de şcolarizare fără a frecventa orele teoretice şi practice.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală, atât directorul şcolii, cât şi intermediarul au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi şi reţinuţi pentru 72 de ore de către ofiţerii DGT "Sud" a CNA şi procurori.

Pe acest caz au fost pornite 2 cauze penale care au fost conexate într-una, pe trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bărbaţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupţie. 

Sursa: CNA

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *