Potrivit anchetatorilor, Vaccari ar fi implicat într-o schemă de finanţare ilegală a formaţiunii sale, cu bani provenind din contracte supraevaluate, în valoare de miliarde de dolari. Acestea ar fi fost încheiate între compania petrolieră Petrobras cu acţionarii majoritari de stat, dar şi mai multe firme de construcţii. Rolul trezorierului ar fi fost acela de legătură între partid şi părţile implicate în contracte.

Potrivit presei locale, trezorierul Partidului Muncitorilor a fost arestat în locuinţa sa din Sao Paulo. Anchetatorii au motivat măsura arestării prin faptul că politicianul ar putea influenţa ancheta sau ar putea fugi din ţară. La rândul său, Vaccari respinge acuzaţiile aduse.

Presa internaţională comentează că arestarea celui mai apropiat aliat politic al preşedintelui Braziliei vizat de o asemenea măsură, sporeşte presiunea asupra şefului statului. În urma scandalului de corupţie, recent, în ţară au avut loc proteste stradale de amploare, în care oamenii au cerut suspendarea din funcţie a preşedintelui Dilma Rousseff. Ea a fost preşedinte al conducerii Petrobras în timpul faptelor de corupţie invocate de procurori, iar opoziţia spune că era imposibil, ca dintr-o asemenea poziţie, să nu ştie despre aceste infracţiuni.