„Luni distribuiam fluturaşi prin curţile de pe strada Deleanu. La un moment dat a apărut o maşină a poliţiei de patrulare, cu girofarul inclus, din care au coborât trei indivizi în uniformă. Fără a se prezenta, au început cu întrebări: Cine sunteţi? Ce faceţi? Cine vă plăteşte? Sunteţi din partid? După care ne-au acuzat că chemăm lumea la dezordini în masă. În acelaşi timp, ne-au fotografiat de nenumărate ori fiecare din ei. Unul dintre ei pe toată perioada discuţiei a vorbit la telefon cu un superior de-al său, primind indicaţii. Când eu încercam să-i fotografiez, ei se fereau”, scrie internautul.

Amintim că în mai multe localităţi din ţară poliţia intimidează cetăţenii mai activi să nu meargă la proteste. Primari democraţi şi liberali organizează festivaluri şi concerte sau adunări în localităţi, cu prezenţa obligatorie, astfel ca lumea să nu ajungă la protestul de la Chişinău.

Bloggerul Dumitru Alaiba a şi realizat o „hartă a antiprotestelor PD” care prezintă mesaje ale oamenilor pomeniţi cu poliţistul la uşă sau care reclamă alte acţiuni de intimidare. Astfel, fiecare cetăţean care fost intimidat în aceste zile să nu vină duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale poate să anunţe despre aceasta folosind această hartă, să ne expedieze mesajul prin intermediul rubricii Trimite-ne o ştire de pe Jurnal.md sau să ne contacteze la telefonul redacţiei: 0 (22) 859 000.