Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul ministru de Finanțe al…

Fostul ministru de Finanțe al Georgiei a fost numit șef al operațiunilor BERD în R. Moldova

Fost ministru de Finanțe al Georgiei în perioada 2011-2012, Dimitri Gvindadze a fost numit șef al operațiunilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în R. Moldova. El o va înlocui pe Julia Otto, care a fost în fruntea biroul BERD Chișinău din 2011.

Dimitri Gvindadze va conduce lucrările BERD în R. Moldova, concentrându-se pe crearea unui mediu care sprijină activitatea sectorului privat, promovarea standardelor europene în diverse sectoare și integrarea regională pentru a aduce producătorii interni mai aproape de piețele lor, precum și dezvoltarea eficientă și durabilă a utilităților publice, care au un impact direct asupra vieții oamenilor.

„Chiar dacă R. Moldova trece prin vremuri dificile, totuși BERD va rămâne partenerul său de dezvoltare. M-am obligat să promovez un mediu de afaceri mai bun, lucrând la proiecte strategice importante de infrastructură, sprijinind investitorii interni și externi și menținând angajamentul nostru de politici la același nivel puternic, în special în sectorul bancar, pentru a arăta beneficiile transparente ale guvernanței corporative”, a declarat Dimitri Gvindadze.

Dimitri Gvindadze a deținut anterior poziția de economist regional BERD pentru Europa de Est și Caucaz. Înainte de a se alătura BERD-ului în 2014, Dimitri Gvindadze a fost ministru de Finanțe al Georgiei în perioada 2011-2012, după ce timp de șase ani a fost viceministru. Economistul deține o diplomă de master în Dezvoltarea economică internațională (MPAID) de la Harvard Kennedy School și o diplomă de master în Inginerie de la Universitatea Tehnică din Georgia. Dimtri Gvindadze este cetățean georgian și vorbește fluent limbile georgiană, engleză, franceză și rusă.

Menționăm că BERD este cel mai mare investitor instituțional din R. Moldova cu peste 1,1 miliarde euro investite în 114 proiecte în agricultură, energie, finanțe, infrastructură și producție.