Actualitate

Pavel Filip: Cel târziu în luna iunie vom avea o misiune de negociere FMI la Chişinău

Potrivit prim-ministrului, cel târziu în luna iunie, o misiune de negociere a FMI va sosi la Chişinău. Declaraţiile au fost făcute în cadrul întrevederii cu autorităţile publice din raionul Glodeni, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, şeful executivului a menţionat că un obiectiv important este restabilirea încrederii şi suportului partenerilor de dezvoltare. Potrivit lui, Guvernul a reuşit să înlăture o parte din restanţele existente în implementarea Acordului de Asociere şi să reia discuţiile cu FMI. „Având lansate negocierile cu FMI, vom debloca tranşa creditului de la Bucureşti, dar şi finanţarea din partea UE”, a precizat premierul.

La sfârşitul lunii februarie curent, o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional s-a aflat într-o vizită de lucru la Chişinău. În cadrul discuţiilor cu autorităţile moldoveneşti s-a pus accent pe analiza evoluţiilor economice recente şi pe discutarea politicilor promovate de autorităţi pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi perfecţionarea guvernării în sectorul financiar. Experţii FMI au menţionat atunci că perspectivele rămân deloc simple, iar pentru a le face faţă va fi necesară o gestionare competentă a economiei.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *