14:49:28 25.04.2024
Stiri

Un fost ministru georgian, funcție OFICIALĂ la Chișinău: „R. Moldova ar putea trece prin vremuri dificile”

Economie 21.04.2016 15:31 Vizualizări2361 Autor: Victoria Bortă
Un fost ministru georgian, funcție OFICIALĂ la Chișinău: „R. Moldova ar putea trece prin vremuri dificile” ebrd.com


Fost ministru de Finanțe al Georgiei în perioada 2011-2012, Dimitri Gvindadze a fost numit șef al operațiunilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova și, la 2 mai curent, își va prelua noua funcție din Chișinău, informează ebrd.com.

El o va înlocui pe Julia Otto, care a fost în fruntea biroului BERD Chișinău din 2011.

În noua sa poziție, Dimitri Gvindadze va conduce lucrările BERD în Republica Moldova, concentrându-se pe crearea unui mediu care sprijină activitatea sectorului privat, promovarea standardelor europene în diverse sectoare și integrarea regională pentru a aduce producătorii interni mai aproape de piețele lor, precum și dezvoltarea eficientă și durabilă a utilităților publice, care au un impact direct asupra vieții oamenilor.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Republica Moldova cu peste 1,1 miliarde euro investite în 114 proiecte în agricultură, energie, finanțe, infrastructură și producție.

„Sunt onorat să-mi asum această nouă misiune. Republica Moldova ar putea trece prin vremuri dificile, provocatoare, dar BERD va rămâne partenerul său de dezvoltare. În noul meu rol, m-am angajat să promovez un mediu de afaceri mai bun, lucrând la proiecte strategice importante de infrastructură, sprijinind investitorii interni și externi și menținând angajamentul nostru de politici la același nivel puternic, în special în sectorul bancar, pentru a arăta beneficiile transparente ale guvernanței corporative”, a declarat Dimitri Gvindadze.

Specialistul a deținut anterior poziția de economist regional BERD pentru Europa de Est și Caucaz. Înainte de a se alătura BERD-ului în 2014, Dimitri Gvindadze a fost ministru de Finanțe al Georgiei în perioada 2011-2012, după ce timp de șase ani a fost viceministru.

Economistul deține o diplomă de master în Dezvoltarea economică internațională (MPAID) de la Harvard Kennedy School și o diplomă de master în Inginerie de la Universitatea Tehnică din Georgia.

Dimtri Gvindadze este cetățean georgian și vorbește fluent limbile georgiană, engleză, franceză și rusă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md