Primăria capitalei a încheiat un contract dezavantajos cu o companie offshore, care urmează să gestioneze cele 25 de mii de locuri de parcare, timp de 25 de ani, care urmează să fie construite în perimetrul străzilor: 31 August, Ştefan cel Mare, Ismail, Bănulescu Bodoni, Alexandru cel Bun şi Cosmonauţilor, după ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a oferit 22 de milioane de euro pentru renovarea străzilor.

Astfel, compania care a câştigat în mod dubios licitaţia urmează să dea în chirie locurile de parcare construite de BERD cu circa 10 lei per zi, iar 90 la sută din venit ar reveni companiei, pe când doar 10% din venit ar reveni municipalităţii. În acest fel, timp de 25 de ani, bugetul municipiului Chişinău va fi prejudiciat cu circa 750 de milioane de euro, iar municipalitatea va mai trebui să ramburseze creditul oferit de BERD pentru renovarea străzilor.

În acest fel, conform specialistului în urbanism Victor Chironda, în spatele acestui contract stau mai mulţi funcţionari publici care au asigurat compania cu maximum de profit şi minimum de investiţii, transformând contractul într-o schemă de spălare de bani în favoarea unei firme cu fondatori din paradisuri fiscale.

Totodată, potrivit lui Chironda, semnând un astfel de contract fără avizul Consiliului Municipal, viceprimarul Grozavu şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi ar trebui să fie tras la răspundere.