Primele subiecte abordate au vizat situaţia economică a Rusiei şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Putin a evitat răspunsuri tranşante şi a răspuns voalat, fără să scoată la iveală adevăratele probleme, iar la un moment dat liderul rus chiar s-a lăudat cu starea economică a ţării sale.

Asasinarea opozantului Boris Nemţov a fost catalogată de Putin drept o acţiune ruşinoasă. „Poliţia a depistat criminalii la doar câteva ore, însă a fost dificil să îi prindă” a menţionat Putin adăugând că despre comanditarul crimei nu ştie nici o informaţie.

Rugat să comenteze chestiunea legată de livrarea armelor în Iran, inclusiv a rachetelor sol-aer cu rază lungă de acţiune C-300, Putin a declarat că această acţiune a fost gândită foarte bine, chiar dacă acest gest a îngrijorat Israelul şi Washingtonul.

Putin şi-a expus foarte clar părerea despre relaţia Rusiei cu Ucraina. Preşedintele rus a accentuat faptul că de războiul din estul Ucrainei se face vinovată conducerea de la Kiev, iar Rusia nu poate să-i sugereze preşedintelui ucrainean cum să se comporte.

„Cred că actuala conducere a Ucrainei omite foarte multe greşeli, iar rezultatele vor fi negative, dar aceasta este alegerea preşedintelui şi a guvernului”, a conchis Putin.

La întrebarea despre prezenţa trupelor ruseşti pe teritoriul Ucrainei, liderul de la Kremlin a declarat că în Ucraina nu se află militari ruşi. Asta deşi mai multe rapoarte NATO confirmă informaţiile despre existenţa convoaielor militare ruseşti în estul Ucrainei.

Liderul de la Kremlin a vorbit şi despre duşmanii şi prietenii Rusiei, subliniind faptul că nu recomandă nimănui să-i iasă în cale, deoarece Rusia este o supraputere nucleară.

Preşedintele rus a vorbit şi despre sancţiunile aplicate Rusiei menţionând că acestea nu reprezintă cea mai bună metodă de a face presiuni asupra conducerii de la Kremlin.

Putin a menţionat şi relaţia Rusiei cu Statele Unite, specificând că SUA nu-şi doreşte aliaţi, ci vasali, iar Rusia nu se vede în acest rol.

Emisiunea „Linia Directă cu Vladimir Putin” este la a treisprezecea ediţie. În cadrul conferinţei din acest an au fost preluate peste trei milioane de apeluri şi mesaje adresate preşedintelui rus. Forumul a fost transmis de către posturile de televiziune Pervîi Kanal, Rossia 1, Rossia 24 şi posturile de radio Maiak, Vesti FM şi Radio Rossia.