Linkuri accesibilitate

Barcelona fără rival


Meciurile din faza eliminatorie a Ligii Campionilor au început cu două ciocniri care n-au tranșat nimic. Atletico Madrid și Real Madrid au dus, treptat, meciul spre uzură și iritare. Real a dominat clar prima repriză, dar a ratat trei ocazii uriașe. Real a pierdut, de fapt, șansa de a se desprinde decisiv și a fost urmărită de frustrare în toată repriza a doua. După pauză, Atletico a început să urce și a ridicat primele probleme pentru Real. În ultimele două minute, Atletico putea marca, dar Casiilas a avut două intervenții excepționale. Însă cel mai bun jucător de pe teren a fost Oblak, portarul lui Atletico, autorul a 6-7 intervenții care au evitat golul. Real rămîne favorită în manșa a doua, dar Atletico știe să joace foarte bine cu Real și poate obține calificarea.

Juventus și Monaco au făcut un meci de bună calitate. Juventus a dominat, susținută de pasele perfecte ale lui Pirlo și de energia lui Tevez. Monaco a așteptat contra și a plecat de cîteva ori pe acțiuni periculoase. Meciul a fost decis, însă, de o eroare de arbitraj. Morata a căzut în careu împreună cu Ricardo Carvalho, libero-ul lui Monaco. Privită din orice unghi, faza nu putea fi sancționată cu un penalty. Arbitrul ceh Kralovec a ezitat, a dictat penalty, și i-a arătat cartonașul galben lui Carvalho. Evident un penalty cerea cartonaș roșu. Arbitrul a greșit de două ori la aceași fază. Vidal a transformat impecabil și Juventus s-ar putea califica în urma acestui gol. În manșa a doua, Monaco are pentru ce lupta, dar Juventus a arătat ca o echipă mai matură și mai dotată.

Arbitrul spaniol Carballo a făcut aceeași greșeală în primele minute ale partidei Porto-Bayern Munchen. Portughezii au deschis scorul din penalty, dar portarul german Neuer a primit doar un cartonaș galben. Era minutul 3. În minutul 10, Porto conducea cu 2-0, spre uimirea generală. Bayern a revenit în a doua jumătatea a reprizei la nivelul obișnuit și Alcantara a marcat un gol esențial. Totul părea că duce spre un egal sigur pentru Bayern și onorabil pentru Porto. Însă Porto nu s-a oprit și a înscris încă o dată în minutul 65. Bayern a pierdut clar un meci în care a fost aproape tot timpul surprinsă de adversar. Absențele lui Ribery și Schweinsteiger au cîntărit, dar nu explică tot. Porto a jucat extrem de inteligent și îndrăzneț. Portughezii au decis să preseze extrem de adînc stoperii și portarul lui Bayern. Primele două goluri au venit după faze identice în care stoperii au fost forțați să facă erori. Al treilea gol a fost splendid, dar a venit tot după o minge plasată derutant între stoperi. Porto a făcut un meci de senzație. Pep Guardiola are șase zile pentru a readuce la Bayern la nivelul psihic și tactic obișnuit. Manșa a doua e deschisă. Bayern are o șansă clară iar Porto știe că orice gol marcat poate fi decisiv.

În rest, la Paris, Barcelona a ridiculizat Paris St. Germain. Barcelona a condus cu 3-0 cu Suarez prim solist. Golul cu care Suarez a adus scorul la 3-0 a fost o capodoperă. Suarez l-a scos din joc pe David Luiz cu un dribling paralizant și a plasat apoi mingea în vinclu cu un șut curbat. PSG a înscris un gol norocos la sfîrșit, dar totul e tranșat. După demonstrația de la Paris, Barcelona arată ca viitoarea cîștigătoare a Ligii Campionilor.

XS
SM
MD
LG