Ultima oră

Ghimpu visează să ajungă la putere: Avem nevoie să vină europenii să facă ceea ce trebuie, dar nu doar să ne sugereze

Despre aceasta liderul liber a declarat în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Liderul PL a declarat că formaţiunea pe care o conduce vrea să participe la guvernare. „Cred că mai este timp pentru negocieri şi formarea unei coaliţii majoritare pro-europene. Aceasta şi-o doresc cetăţenii şi nu degeaba a venit ieri la Chişinău consilierul cancelarului german”, a precizat liberalul.

Mihai Ghimpu a dat de înţeles că aceasta este condiţia pentru a vota guvernul Leancă. „A vota un guvern, înseamnă a participa la guvernare. De ce să ne asumăm răspunderea pentru un guvern, dacă nu avem măcar un portar acolo?”, a argumentat şeful PL.

Totodată, Ghimpu a spus că va insista asupra implicării mai active a partenerilor europeni asupra derulării reformelor în Republica Moldova. „Avem nevoie să vină europenii să facă ceea ce trebuie, dar nu doar să ne sugereze”, a conchis preşedintele PL.

Astăzi, premierul desemnat Iurie Leancă are programate consultări cu reprezentanţii PL, dar şi cu ai PCRM, privind votarea noului guvern.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *