Premierul japonez va efectua o vizită în Rusia pe 6 mai

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul japonez Shinzo Abe va efectua o vizită oficială pe 6 mai la Soci, în sudul Rusiei, a anunțat miercuri președintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

„Sper că vizita de lucru a premierului Abe, prevăzută pentru 6 mai, la Soci, va permite o extindere a relațiilor ruso-japoneze în baza interesului reciproc”, a declarat Putin, în cursul unei ceremonii de prezentare a unor scrisori de acreditare de către ambasadori la Kremlin.

„Dezvoltarea unui dialog multiplu cu Japonia este una din prioritățile noastre în termen de politică externă”, a adăugat el.

Ultima vizită a premierului Shinzo Abe în Rusia a avut loc după reuniunea țărilor G20, în septembrie 2013.

Cele două țări au de decenii un diferend teritorial cu privire la insulele Kurile de Sud, anexate de Uniunea Sovietică la sfârșitul celui De-al Doilea Război Mondial și revendicate de către Japonia. Acest conflict teritorial a împiedicat cele două state să semneze un tratat de pace de la sfârșitul războiului.

Negocierile privind aceste patru insule vulcanice, numite Teritoriile de Nord de către Japonia, au rămas într-un punct mort de la anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, în martie 2014, acțiune condamnată de Tokyo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...