Kliciko a confirmat revanșa cu Tyson Fury, britanicul care i-a luat centurile de campion

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Boxerul ucrainean Wladimir Kliciko a confirmat, miercuri, disputarea meciului revanşă împotriva britanicului Tyson Fury, actualul campion mondial la categoria grea, pe 9 iulie, la Manchester (Anglia).

În primul lor meci direct, disputat la Dusseldorf, Fury l-a învins pe cel mai mic dintre frații Kliciko și i-a luat centurile de campion mondial la versiunile WBA, WBO și IBF.

Reprezentanţii lui Fury (27 de ani) anunţaseră încă de acum aproximativ două săptămâni data şi locul în care se va desfăşura gala, dar staff-ul lui Klitschko (40 de ani) a precizat la momentul respectiv că mai erau câteva lucruri de pus la punct înaintea confirmării luptei.

Toate detaliile au fost rezolvate între timp, iar meciul dintre Klitschko şi Fury se va disputa la Manchester Arena, cu o capacitate de 21.000 de locuri.

O conferinţă de presă oficială, la care vor participa cei doi pugilişti, urmează să se desfăşoare miercurea viitoare, la Manchester, oraşul natal al lui Fury.

Tyson Fury (27 ani) a produs una dintre marile surprize din lumea boxului în luna noiembrie, în gala de la Dusseldorf (Germania), în cadrul căreia a reuşit să-l învingă pe Wladimir Kliciko, luându-i cu această ocazie centurile de campion ale versiunilor WBA, WBO şi IBF la categoria regină a boxului profesionist. Înaintea meciului cu Fury, Klitschko era neînvins de 11 ani și jumătate.

Britanicul, neînvins în 25 de meciuri (18 victorii prin KO), a fost deposedat ulterior de titlul IBF, după ce a refuzat să-l înfrunte pe challenger-ul obligatoriu al acestei versiuni, ucraineanul Viaceslav Glazkov.

Noul campion mondial IBF la categoria grea a devenit, între timp, britanicul Anthony Joshua, care l-a învins prin KO în repriza a doua pe americanul Charles Martin la începutul acestei luni, la Londra.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...