08:02:41 18.04.2024
Stiri

Aeroportul Internațional Chișinău a fost prezent la forumul „Routes Europe 2015”

Economie 16.04.2015 15:16 Vizualizări1494 Autor: Ziarul National


Aeroportul Internațional Chișinău a fost prezent la forumul „Routes Europe 2015”

Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) și-a expus, în premieră, standul său la unul din cele mai importante evenimente avia din Europa - Routes Europe 2015. Expoziția, care a avut loc în orașul scoțian Aberdeen în perioada 12 – 14 aprilie, a adunat mai mult de 125 companii aeriene, 350 de aeroporturi și peste 1200 de experți din industria aviației. Iar standul care a reprezentat țara noastră a expus planul și proiectele de dezvoltare a principalului aeroport din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al AIC.

Avia Invest, compania care administrează AIC și realizează un plan investițional amplu de modernizare a Aeroportului Chișinău, a prezentat potențialilor parteneri proiectele de dezvoltare care urmează a fi realizate. De asemenea, compania a avut un șir de negocieri importante cu reprezentanții companiilor aeriene și a aeroporturilor privind posibilitatea extinderii numărului de curse pe aeroportul din Chișinău prin lansarea unor curse noi, atât regulate cât și charter.

„În ultimele 12 luni pe Aeroportul Internațional Chișinău au început să opereze curse regulate 3 companii noi – Aeroflot, Ukraine International Airlines și Eurolot. De asemenea, suntem bucuroși să anunțăm despre venirea pe piață a altor 3 companii, care din aprilie curent operează curse regulate – VIM Avia, Ural Airlines și LOT Polish Airlines. Forumul internațional Routes Europe ne oferă o șansă unică de a demonstra, la nivel internațional, potențialul aeroportului nostru și de a găsi posibilități noi pentru diversificarea rutelor aeriene. Noi tindem să deschidem cât mai multe direcții noi și interesante pentru cetățenii noștri, iar în același timp să atragem în țara noastră cât mai mulți turiști și oaspeți, astfel ca pentru ei, călătoria în Moldova să fie comodă și accesibilă”, a declarat Galina Telpiz, șeful serviciului marketing la Aeroportul Internațional Chișinău.

Participarea Aeroportului Internațional Chișinău la expoziție, dar și performanțele înregistrate, au fost remarcate și de presa internațională care a reflectat forumul avia. Astfel, publicația „AnnaAero”, specializată pe subiecte avia, a remarcat că, potrivit Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI), Aeroportul Chișinău a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de pasageri în categoria aeroporturilor cu până la 5 mln. de pasageri.

Potrivit rezultatelor pentru anul 2014, a fost înregistrată o creștere record a fluxului de pasageri, cu 34 %, în comparație cu indicatorii pentru anul 2013. Avia Invest și-a stabilit obiectivul de a dubla acest indicator.

Routes Europe este unul din cele mai importante forumuri din Europa unde se discută despre dezvoltarea transportului aerian și, totodată, un eveniment de amploare pentru domeniul aviatic, care stabilește tendințe în dezvoltarea industriei aviatice și a turismului. În cadrul forumului s-au discutat la cel mai înalt nivel principalele probleme ale industriei, precum și dezvoltarea pieței internaționale a transportului aerian, inclusiv diversificarea curselor aeriene la nivel mondial.

Compania Avia Invest dezvoltă activ comunicarea aeriană cu țările din Uniunea Europeană. În prezent, de pe Aeroportul Internațional Chișinău sunt efectuate curse regulate în 33 de direcții, 23 dintre care sunt curse europene.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md