Casă de toleranță într-un imobil de lux din centrul capitalei. Un cuplu, reţinut pentru proxenetism

Un cuplu, de 22 și 27 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, sunt arestați pentru 30 de zile și deținuți în izolatorul de detenție provizorie din Chișinău. Cei doi sunt suspectați de proxenetism. Timp de patru luni, suspecții au fost documentați, oamenii legii stabilind că cei doi au creat o întreagă rețea de prestare a serviciilor sexuale.

Pentru a-și pune afacerea pe roate, suspecții publicau anunțuri pe site-uri și rețele de socializare .Totodată, prin diverse promisiuni și abuz de poziţie de vulnerabilitate, recrutau mai multe tinere de la 19 la 25 de ani, majoritatea din ele, fiind din zonele rurale ale ţării. Acestea, erau vândute clienților cu 1000 de lei pe oră, pentru prestarea masajului erotic și serviciilor intime.

Tinerele erau adăpostite într-o casă de toleranță, amenajată într-un imobil de lux din centrul capitalei, unde prestau servicii sexuale conform aranjamentelor proxeneţilor. Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau tinerilor 50% din suma primită din partea clienților.

În prezent, poliţia a identificat 6 tinere care au fost determinate să presteze servicii sexuale. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților au fost ridicate agende cu evidența activității infracționale, un pistol pneumatic dar și o cantitate impunătoare de bijuterii din aur și pietre prețioase.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.