Atunci membrii Comisiei vor urma să decidă, prin vot, dacă va fi iniţiat sau nu un control asupra declaraţiilor oficiale depuse de funcţionarul de la primăria capitalei.

De altfel, la 20 aprilie expiră termenul limită de depunere la CNI, de către colectorii de declaraţii care activează în instituţiile de stat, a declaraţiilor privind proprietăţile şi veniturile, precum şi de interese personale ale funcţionarilor şi demnitarilor. Inspectorii de integritate, având deja şi declaraţia pe venituri şi proprietăţi, precum şi de interese personale, vor contrapune veniturile lui Vadim Brînzaniuc cu proprietăţile acestuia şi vor stabili dacă acestea corespund realităţii.

Amintim că Vadim Brînzaniuc, în vârstă de 33 de ani, a reuşit să acumuleze în doar doi ani, fiind în funcţia de şef al Direcţiei relaţii cu publicul a Primăriei Capitalei, o avere de câteva milioane de lei. Funcţionarul, care între timp a devenit secretar interimar al Consiliului Municipal Chişinău, deţine o casă cu două nivele în zona Petricani din sectorul Râşcani, pe care a construit-o, potrivit actelor cadastrale, din 2012 până în 2014. Locuinţa are o construcţie accesorie şi un garaj pentru două maşini. Pe frontispiciul casei este imprimat un blazon, în care litera „B” vorbeşte despre numele de familie al proprietarului. Cu tot luxul afişat, Brînzaniuc s-a numărat în 2013 printre beneficiarii de ajutor material din bugetul municipal. El a primit 72.000 de lei. Din banii publici i-a fost achitată o parte din dobânda la un credit luat pentru construcţia casei. Până la angajarea în funcţia de şef de direcţie, Brînzaniuc nu avea locuinţă şi ridica un salariu de doar 2.000 de lei.