15:09:53 25.04.2024
Stiri

Un centru UNIC, destinat copiilor cu nevoi speciale, renovat la Chișinău

Social 19.04.2016 11:50 Vizualizări2208 Autor: Ziarul National
Un centru UNIC, destinat copiilor cu nevoi speciale, renovat la Chișinău


Mai mulți copii cu nevoi speciale din capitală au participat, ieri, emoționați alături de părinții și profesorii lor la inaugurarea Complexului-pilot de pedagogie curativă „Orfeu”.

Proiectul de renovare și reconstrucție a grădiniței pentru copii cu nevoie speciale „Orfeu” a fost realizat cu sprijinul Guvernului Germaniei. Ministerul Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării din Germania a oferit pentru renovarea bucătăriei, a centrului medical și termoizolarea a opt blocuri ale grădiniței 958 de mii de euro.



Lucrările de renovare a grădiniței au fost coordonate de organizaţiile „Renovabis” și „Caritas Moldova” .

„Scopul renovării acestei grădinițe este de a crea condiții necesare pentru reabilitarea și integrarea copiilor cu dizabilități de vârstă preșcolară și școlară. Ne bucurăm mult că am investit în viitorul unor copii care au nevoie cu adevărat de ajutor”, a afirmat Hans-Joachim Fuchtel, parlamentar din cadrul Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării.

Monika Kleck, reprezentantă a Fundației germane „Renovabis” și-a exprimat speranța că la această grădiniță vor veni toți copiii care au nevoie de ajutor special, pentru a-și forma un viitor.

„Astăzi vedem rezultatul unei munci de mai mulți ani. Este un rezultat pe care l-am așteptat cu toții și de care suntem mândri. Le doresc tuturor copiilor să evolueze cât mai mult pentru a-și asigura independența”, a declarat Monika Kleck.

La inaugurare a fost prezent și primarul capitalei Dorin Chirtoacă care le-a urat tuturor copiilor multă sănătate și bucurii.

„Sunt foarte bucuros pentru acești copii minunați. Ei merită toată atenția noastră. Din suma de un milion de euro care a fost investită aici, cu 22 000 de euro a contribuit Primăria Municipiului Chișinău. Este o sumă extrem de mică și îmi pare rău că Republica Moldova nu are mai multe posibilități. De aceea, îi mulțumesc statului german pentru contribuție”, a menționat edilul.

Lucrările de renovare a Complexului-pilot de pedagogie curativă „Orfeu” au început în anul 2002.

Daniela Nucă, stagiară


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md