Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.04.2016

Agenda de reforme a Guvernului, discutată la întrevederea Premierului cu Şeful Serviciului Diplomatic al Marii Britanii

Agenda de reforme a Guvernului, discutată la întrevederea Premierului cu Şeful Serviciului Diplomatic al Marii Britanii

Situaţia curentă din ţară, implementarea reformelor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, precum şi rezultatele obţinute de actualul Cabinet de miniştri, au fost discutate, astăzi, în cadrul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu Simon McDonald, Subsecretar Permanent şi Şef al Serviciului Diplomatic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii.
 
Premierul a menţionat că Guvernul este determinat să continue implementarea reformelor şi să asigure stabilitatea în ţară. „Avem un şir de angajamente, asumate în comun cu Parlamentul Republicii Moldova, orientate spre sporirea bunăstării cetăţenilor şi reformarea sectoarelor prioritare, iar acţiunile întreprinse deja dau rezultate palpabile”, a spus Prim-ministrul.
 
Pavel Filip a informat despre acţiunile privind redresarea situaţiei financiare şi sporirea veniturilor la bugetul de stat, reformarea Serviciului Vamal şi a celui Fiscal, precum şi despre adoptarea proiectelor de lege privind procuratura, integritatea şi sporirea independenței Băncii Naționale a Moldovei și a Comisiei Naționale pentru Piața Financiară.
 
La rândul său, Simon McDonald, a subliniat că evoluţiile şi reformele realizate în Republica Moldova sunt atent urmărite de societatea internaţională, iar succesele înregistrate, apreciate.
 
Părţile au abordat, totodată, subiectul reglementării problemei transnistrene şi asigurării unor condiţii bune pentru cetăţenii din această regiune. În acest sens, a fost reiterată poziţia Guvernului privind soluţionarea conflictului exclusiv pe cale politică, în formatul de negocieri „5+2”. În acest context, a fost menţionat faptul că, pentru anul curent, priorităţile stabilite se referă la înmatricularea automobilelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi circulaţia internaţională a acestora, recunoaşterea diplomelor de studii eliberate de instituţiile de învățământ din stânga Nistrului şi asigurarea interconexiunii reţelelor de telefonie fixă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus