Dodon la Strasbourg: PSRM va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip până la finele lunii mai

Socialiștii vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip până la sfârșitul lunii mai. Anunțul a fost făcut de către liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, susţinute astăzi la Strasbourg.

Liderul PSRM a subliniat că formaţiunea pe care o conduce pledează pentru ca, odată cu alegerile prezidenţiale, stabilite pentru ziua de 30 octombrie, să aibă loc şi alegerile parlamentare anticipate.

„Pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu alegerile preşedintelui ţării, trebuie să asigurăm dizolvarea Parlamentului cel tîrziu la sfîrşitul lunii august. Cea mai scurtă cale legală de a o face este demisia Guvernului Filip. Trebuie să obţinem acest lucru pînă la sfîrşitul lunii mai”, a spus Igor Dodon.

Socialistul a menionat că peste 80% dintre cetăţenii moldoveni nu au încredere faţă de actuala guvernare şi cer organizarea  alegerilor parlamentare anticipate pentru a schimba clasa politică a ţării. Potrivit liderului PSRM, “dorinţa cetăţenilor de a arunca partidele de la guvernare la coşul istoriei este atât de puternică, încât forţele politice de stânga şi cele de dreapta s-au determinat să-şi consolideze eforturile împotriva oligarhilor, în ciuda agendelor politice diverse şi a viziunilor diferite asupra viitorului ţării noastre”.

Politicianul s-a arătat indignat că, în pofida faptului că mai mulţi funcţionari europeni au recunoscut deja deschis Republica Moldova ca fiind un stat capturat, ei continuă să tolereze acest lucru şi să acorde sprijin conducerii ţării.

Dodon a avertizat: dacă partenerii externi nu-şi vor schimba atitudinea, situaţia va continua să se agraveze. „Dacă veţi accepta să fiţi şantajaţi şi mai departe prin „factorul rusesc” şi veţi continua să susţineţi actuala guvernare, fiţi gata că încrederea faţă de dvs. va continua să scadă, iar explozia socială în Moldova va deveni inevitabilă”, a adăugat  el.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.