Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În capitală se desfășoară Forumul Urbanismul și Dezvoltarea Durabilă a Chișinăului

   2050

Primăria capitalei informează că de Ziua internațională a monumentelor și siturilor care este marcată anual, la 18 aprilie, la Chișinău se desfășoară Forumul „Urbanismul și Dezvoltarea Durabilă a Chișinăului".

În cadrul evenimentului, care se desfășoară în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei, vor avea loc 3 ateliere de lucru unde vor fi discutate aspecte ce țin de patrimoniul protejat, amenajarea teritoriului și dezvoltarea locală durabilă, planificarea urbană și documentația de urbanism.

Prezent la deschiderea forumului, edilul-șef al capitalei a ținut să remarce că dezvoltarea durabilă a Chișinăului este un subiect foarte sensibil care urmează a fi abordat în cadrul acestui eveniment. „Cum să găsim un numitor comun între un urbanism echilibrat, cu bun gust făcut, estetic, aerisit cum este orașul în prezent, verde și care ar presupune satisfacerea intereselor comunității în ansamblu, dar și a fiecărui cetățean în parte", a mai declarat Dorin Chirtoacă.

Evenimentul se desfășoară în perioada 18-19 aprilie curent și este organizat de către Ambasada Republicii Franceze în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor și Ministerul Culturii. Contextul este marcat de noile provocări ale urbanizării şi de oportunităţile oferite în actualizarea planului urbanistic general şi elaborarea unui plan urbanistic zonal al capitalei.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău