Nume
Parola
Vizualizări: 3851
ATENŢIE! Webinare la tema accesului la informaţia de interes public 19 și 20 aprilie
18 Aprilie 2016 — Alianţa pentru o Românie Curată (www.romaniacurata.ro) şi Iniţiativa Civică pentru Integritate în Serviciul Public din Republica Moldova (www.moldovacurata.md) vă invită să vă înscrieţi la urmatoarele sesiuni de instruire on-line dedicate cetăţenilor, organizaţiilor şi instituţiilor preocupate de accesul la informaţia de interes public de pe ambele maluri ale Prutului, în cadrul programului „Podul Bunei Guvenări”.
Marţi 19 aprilie, între 10.30 – 11.30
Tema: Cum functioneaza sistemele de verificare, monitorizare, raportare şi control al situaţiilor financiare, angajamentelor legale şi bugetelor entităţilor publice? Cum se poate verifica execuţia bugetară a instituţiilor de stat. De ce este important ca acum, dupa ce bugetele au fost transparentizate, să se implice cât mai mulţi cetăţeni în verificarea modului în care instituţiile au cheltuit banii publici.
Invitaţii speciali ai sesiunii de marţi sunt: dl Valentin Mavrodin – director general, Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate a instituţiilor publice - Ministerul Finanţelor Publice, România; dl Veaceslav Negruţă – fost Ministrul al Finanţelor din Republica Moldova.

Miercuri 20 aprilie, între 10.30 – 11.30
Tema: Lista ruşinii. Care sunt instituţiile cele mai puţin transparente din Romania şi Republica Moldova. De ce nu organizează dezbateri publice, de ce nici măcar nu răspund la întrebările cetăţenilor, de ce îşi ascund activitatea? Ce este de făcut pentru a le transparentiza activitatea celor 50% dintre instituţiile/autorităţile statului care nu dau nici doi bani pe transparenţă?
Miercuri, invitaţi sunt jurnalişti şi experţi ai România Curată şi Moldova Curată.
Vă rugăm să completaţi formularul ce va asigura posibilitatea de a pune întrebări în avans pentru aceste sesiuni on-line, ceea ce va permite experţilor să vă răspundă documentat la fiecare caz în parte: (formularul aici: - http://goo.gl/forms/IilIZ1Gd8f)
Nota: cu excepţia întrebărilor dvs., datele transmise rămân confidenţiale, inclusiv numele dacă se exprimă o asemenea opţiune. Webinarul va putea fi urmărit LIVE pe platforma www.romaniacurata.ro în intervalul orar menţionat, ceea ce va permite participanţilor să pună întrebări în direct folosind secţiunea de comentarii aferentă articolului principal de pe homepage.
• Webinarul va putea fi urmărit la adresa:
http://www.romaniacurata.ro/category/pdg/webinar/
Activitatea se desfăşoară în cadrul proiectului "Podul bunei guvernări", realizat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API) din Republica Moldova şi Academia de Advocacy (România). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014