10:15:33 19.04.2024
Stiri

INTIMIDARE? Chemați la poliție pentru că ar fi postat pe Facebook mesaje care îndeamnă oamenii să vină la proteste

Social 18.04.2016 14:45 Vizualizări12873 Autor: Galina Munteanu


INTIMIDARE? Chemați la poliție pentru că ar fi postat pe Facebook mesaje care îndeamnă oamenii să vină la proteste

Mai multe persoane din R. Moldova se plâng că sunt vizitate de polițiști și citate să vină la comisariatele de poliție, pentru că ar fi participat la protestele antiguvernamentale care au avut loc în municipiul Chișinău, dar și pentru că ar fi postat pe rețelele de socializare mesaje care ar îndemna populația să iasă la protestele viitoare.

Una dintre acestea este și Ghenadie Condrea. Bărbatul susține că, săptămâna trecută, a fost vizitat la domiciliul unde-și are viza de reședință de un polițist care avea în mână fotografia lui și a întrebat-o pe fiica acestuia, care a deschis ușa, dacă-l cunoaște pe acest bărbat. Mai mult, polițistul a mers cu fotografia lui și pe la vecini.

„Am rămas uimit. Parcă aș fi un criminal. Mă telefonau toți și mă întrebau ce s-a întâmplat de mă caută poliția? Nu aveam habar. Imediat cum am aflat, am telefonat polițistul care a fost acasă la mine, pentru că îmi lăsase un număr de telefon, și m-am dus la Inspectoratul de poliție. Acolo aflu că am fost chemat pentru că aș fi postat pe pagina mea de socializare un mesaj prin care am îndemnat oamenii să iasă la protestul din 24 aprilie curent din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Am recunoscut că, da, am participat la proteste pașnice și am zis că o să mai particip, pentru că ceea ce se întâmplă în R. Moldova este strigător la cer, dar ce am încălcat? Am instigat la ură, violență, am ieșit cu tancurile în PMAN?”, se revoltă bărbatul care susține că ceea ce face acum poliția nu este decât „o intimidare a oamenilor să nu iasă la protest”.

Solicitați de Ziarul NAȚIONAL, responsabili de la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău confirmă că bărbatul a fost citat la Inspectorat, pentru că ar fi postat niște mesaje prin care ar fi îndemnat oamenii să iasă la proteste cu răngi. „Nu a fost indimidat și nu i s-a interzis să participe la proteste, este dreptul lui, doar să respecte legislația în vigoare, să fie pașnic”, a spus ofițerul de presă de la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

S-au plâns pe o rețea de socializare că sunt vizitați de polițiști și alți cetățeni.

„La mine acasă a venit numai ce poliția. Nu le-am deschis, deoarece stăpânul apartamentului, fiul, nu era acasă. De după ușă mi-au spus că vor să vorbească cu mine despre postările mele referitoare la 24 aprilie, care cică cheamă la destabilizarea situației. Eu le-am răspuns că ei au destabilizat situația și le-am zis să plece și să nu vină cu așa chestii”. Acesta este mesajul lui Mihai Gonța, postat de către liderul Platformei DA, Vasile Năstase, pe pagina sa de pe Facebook.

„A fost și la mine azi poliția, d. Vasile. Mă caută de două zile. Au zis că au fost chemați de niște vecini, precum că ar fi fost mare gălăgie în apartament. Le-am spus ca așa ceva este imposibil și presupun că altul este scopul vizitei lor și anume 24 aprilie (deja știam că au mai avut așa surprize și alti protestatari). Atunci m-a luat la întrebări, voia să știe ce anume organizăm pe 24. I-am spus că va fi protest pașnic ca de obicei și îl invităm și pe el”, a comentat Ecaterina Pitel.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md