Grupare criminală care lăsa cetățeni vulnerabili fără locuințe, destructurată de polițiști

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O grupare criminală care profita de cetățeni vulnerabili din Chișinău, pe care-i lăsa fără locuințe, a fost destructurată de către polițiști.

Gruparea era formată din aproximativ 15 membri, care avea diferite sarcini. Așa numiții „cercetași” aveau sarcina să identifice persoane singure, lipsite de rude și prieteni, care suferă de dependență alcoolică sau narcotică, precum bătrâni abandonați de rude și care cerșesc pentru a supraviețui.

Aceștia obțineau încrederea persoanelor asigurându-le simbolic cu alimente, dar și băuturi alcoolice în care adăugau substanțe psihotrope, iar ulterior deposedându-le de locuințe.

Totodată, oamenii legii au stabilit că din grupare fac parte persoane care desfășoară activitate notarială, funcționari publici dar și agenți imobiliari.

Ca urmare a 35 de percheziții efectuate la domiciliile bănuiților și altor figuranți, au fost depistate și ridicate documente și înregistrări care au tangență cu tranzacțiile imobiliare, copii de acte de identitate, acte de stare civilă în original pe numele persoanelor terțe, corespondență, recipise și file cu mostre de semnături. De asemenea, au fost depistate peste 80 mii de lei, precum și mai multe dispozitive cu date stocate care se referă la subiectul investigat și care prezintă interes pentru urmărirea penală.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...