Candu și-a invitat bodyguarzii să alerge şi ei la Maratonul Internațional

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, feciorul său Daniel și câțiva bodyguarzi de-ai săi s-au numărat, duminică, printre cei circa 12 mii de participanți ai Maratonului Internațional din Chișinău.

Cel mai de amploare eveniment sportiv din această primăvară a fost și un bun prilej pentru spicherul Candu să-i pună la încercare pe cai care îi asigură paza. Testul a fost distanța trei kilometri, cea alergată de către spicher.

Totodată, și directorul Serviciului de Protecţie și Pază de Stat, generalul Victor Țărnă, a venit cu o parte a efectivului să participe la Maraton.

Surse din cadrul SPPS au spus pentru Puterea că Andrian Candu a fost cel care și-a îndemnat paza să alerge pe distanță, iar angajații, în frunte cu generalul, au acceptat provocarea demonstrând că sunt în formă fizică bună.

La evenimentul sportiv au participat mai mulți oficiali, printre care ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu; ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, dar și deputaţii Constantin Ţuţu și Nicolae Juravschi.

De altfel, deputatul democrat Constantin Țuțu a fost singurul oficial care a reușit să parcurgă distanța de 42 de kilometri.

Deputatul a recunoscut că a alergat pentru prima dată distanța de 42 de kilometri, afirmând că a fost „ceva super”.

Amintim că Maratonul Internaţional din Chişinău a inclus distanţele de 42, 21, 10 și 3 kilometri. La eveniment au participat, potrivit organizatorilor, mai bine de 12 mii de persoane.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.