03:36:21 20.04.2024
Stiri

Cinematograful POLITIC // O nouă peliculă de EXCEPȚIE, proiectată la Chișinău

Social 17.04.2016 15:05 Vizualizări913 Autor: Victoria Bortă
Cinematograful POLITIC // O nouă peliculă de EXCEPȚIE, proiectată la Chișinău facebook.com


Cinefilii au ocazia să vizioneze filmul „Speculation Nation” în cadrul unui program inedit numit „Cinematograful Politic”. Proiecția va avea loc pe 19 aprilie, ora 20.00, la Apartamentul Deschis (str. București 68/1) din Chișinău.

Pelicula examinează ideologiile care separă „locuința” de „casă” și adevărata speculație imobiliară de speculațiile privind o modalitate mai bună de a trăi. După criza financiară globală mulți oameni din Spania și-au pierdut locul de muncă și prin urmare locuințele.

Artiștii - cercetători Bill Brown și Sabine Gruffat călătoresc prin Spania să documenteze consecințele crizei de locuințe. Ceea ce găsesc ei sunt cetățeni ai Spaniei, inspirați de politicile „Mișcării 15M” și „Occupy Wall Street”, care se mobilizează, se adună în colective și luptă pentru dreptul lor la un loc de trai decent.

Pe parcursul drumului autorii filmului viziteaza mame tinere și familiile lor ghemuite în clădirile care sunt în proces de falimentare: comunități intenționate de locuitori în peșteri montane, tabere pentru proteste ridicate în fața filialelor băncilor și blocuri de apartamente abandonate, transformate în experimente ale unei mod de viață utopic.

Acest film continuă programul de proiecții de la Apartamentul Deschis sub genericul „Cinematograful Politic”, ce își propune să abordeze conflictele economice și politice ale zilei de azi, criza economică globală contemporană și implicațiile ei, cetățenia și noile mecanisme de incluziune/excluziune socială, activismul politic și mișcările contestatare.

Prin „Cinematograful Politic”, organizatorii vor să revendice noțiunea de politic drept un subiect ce vizează întreaga societate, și nu doar câteva partide sau grupuri de interese.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md