Manifestaţia, care s-a desfăşurat cu puţin mai mult de două luni înaintea referendumului la care britanicii vor decide asupra rămânerii ţării lor în Uniunea Europeană, a fost formată conform presei din grupuri eterogene în care s-au regăsit membri ai opoziţiei laburiste, militanţi pacifişti şi sindicalişti.

Protestatarii au pornit într-un marş de la University of Central London până la Trafalgar Square. „Austeritatea ameninţă NHS (sistemul gratuit de asistenţă medicală n.red.) (...) Austeritatea determină şomerii să accepte contracte pentru activităţi nenormate (care nu specifică numărul orelor ce trebuie lucrate n.red.). Austeritatea ameninţă viitorul tinerilor”, a declarat Diane Abbott, o responsabilă a partidului laburist, ea apreciind că lupta „ împotriva austerităţii este o luptă a vremurilor noastre”.

În mulţime au fost remarcaţi mulţi manifestanţi care purtau o mască ce reprezenta un porc, pentru a ilustra astfel ideea că unii câştigă nemeritat de mult comparativ cu restul societăţii. „Conservatorii cresc impozitele, dar unii plătesc mai multe taxe decât alţii, şi nu sunt cei mai bogaţi”, explică un protestatar care purta o astfel de mască.

Alţi manifestanţi au amintit de revelaţiile din scandalul Panama Papers, care au scos la suprafaţă faptul că premierul Cameron a deţinut acţiuni un fond de investiţii offshore al tatălui său, lucru pe care premierul l-a negat iniţial, dar în final l-a recunoscut în urma presiunilor.

Mişcarea anti-austeritate a mai scos în stradă şi anul trecut zeci de mii de protestatari, în octombrie la Manchester şi în iunie la Londra.