22:52:13 28.03.2024
Stiri

NOU // Condiții europene pentru unele deținute de la Rusca. NU vor mai fi păzite tot timpul

Social 16.04.2016 16:39 Vizualizări924 Autor: Victoria Bortă
NOU // Condiții europene pentru unele deținute de la Rusca. NU vor mai fi păzite tot timpul penitenciar.gov.md


Un sector de tip deschis a fost inaugurat ieri la Penitenicarul nr.7 de la Rusca. Astfel, femeile condamnate pentru infracțiuni ușoare vor avea parte de un spațiu special amenajat pentru ele. Trei dintre ele deja au trecut în noul spațiu în care vor putea munci și nu vor fi păzite tot timpul. Experiența este o premieră pentru țara noastră și a fost posibilă în urma unei colaborări dintre autoritățile de la Chișinău și cele din Norvegia.

La evenimentul de inaugurare au participat ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, directorul adjunct al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Igor Guja și șeful Penitenciarului Rusca, Ion Ciubuc. Oaspeţii au vizitat sectorul recent construit, s-au familiarizat cu condiţiile de detenţie ale penitenciarului, având posibilitatea să admire un mic program artistic, pregătit de deținutele talentate. La final, au avut posibilitatea să admire și o expoziție cu vânzare a obiectelor hand-made, create în penitenciar.

Sectorul de tip deschis este destinat detenției femeilor condamnate pentru infracțiuni ușoare. Astfel, deținutele transferate la sectorul resocializare vor fi, în sfârșit, separate așa cum prevede Legea privind adaptarea socială a persoanelor eliberate din locurile de detenție.

În Penitenciarul Rusca își ispășesc pedeapsa 349 de femei, dintre care trei își vor petrece timpul în sectorul de tip deschis al instituției de detenție, iar în timpul cel mai apropiat o comisie va evalua numărul de femei care urmează a fi plasate în acest sector.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md