14:43:43 24.04.2024
Stiri

Un Consulat din Chișinău se ÎNCHIDE, iar Ambasada își caută alt sediu

Social 16.04.2016 13:28 Vizualizări1278 Autor: Stela Mihailovici
Un Consulat din Chișinău se ÎNCHIDE, iar Ambasada își caută alt sediu agora.md


O construcție grandioasă inițiată în centrul Chișinăului, în spatele Ambasadei Franței, i-a determinat pe frncezi să renunțe la sediul misiunii diplomatice și să-și caute o altă locație.

Ambasada Franței i-a solicitat Agentiei de Inspectare si Restaurare a Monumentelor să propună câteva clădiri istorice, unde ar putea să-și mute sediul ambasada.

Totodată, diplomații francezi au anunțat în cadrul unei conferințe de presă că vor închide Consulatul de la Chișinău, iar cetățenii francezi stabiliți în R. Moldova se vor putea adresa la Consulatul din București, pentru perfectarea unor documente.

Consilierul Jeremie Petit a precizat că este imposibil de lucrat din cauza zgomotului infernal care vine de pe șantierul de construcții din preajmă. În plus, ar exista un pericol pentru angajații instituției, deoarece de pe clădire cad diferite materiale de construcție.

Ambasada Franței în R. Moldova a expediat anterior câteva note pe adresa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene cu rugămintea de a avea grijă ca lucrările de la construcție să nu stingherească activitatea misiunii diplomatice. Solicitările nu au adus niciun rezultat.

Complexul rezidențial care se înalță în spatele Ambasadei Franței a început a fi construit fără autorizații, după ce Primăria a pierdut un proces de judecată cu agenții economici. Compania „Moldconstruct Market” va ridica blocuri cu nouă etaje, chiar dacă în această zonă se permit construcții cu o înălțime medie de cinci etaje.

Compania de construcții vinde apartamentele de clasa „premium” cu un preţ mediu de 1250 de euro pentru un metru pătrat.Firma care gestionează proiectul este „Moldconstruct Market” fondată în 2002. Până în ianuarie 2010, fiul președintelui comunist Vladimir Voronin, Oleg Voronin, a fost economist al companiei. Firma a câștigat mai multe licitații publice în perioada în care comuniștii se aflau la guvernare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md