Două tentative de trecere a frontierei cu țigări ascunse au eșuat

Angajaţii vamali au dejucat cu succes două tentative de trecere ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera de stat. Ambele cazuri au fost înregistrate la postului vamal Sculeni, pe sensul de ieşire din ţară.

Astfel, în cadrul verificărilor de rigoare declanşate asupra unui autoturism de model “Volkswagen Passat”, cu numere de înmatriculare străine, colaboratorii vamali au depistat camuflate peste 8000 ţigarete de mărcile “Rothmans Blue” şi “Plugarul” cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Inițial, conducătorul auto, cetăţean moldovean în vârstă de 29 ani, a declarat verbal doar două pachete de ţigări şi lucruri personale. Ulterior, în cadrul controlului fizic a fost depistat lotul de ţigarete, care era camuflat în rezervorul pentru păstrarea combustibilului.

Cea de-a doua tentativă de trecere ilicită a produselor de tutungerie peste frontieră a fost dejucată de către angajații aceluiași post vamal. În cadrul unui control vamal detaliat, efectuat asupra mijlocului de transport de model “Volkswagen Passat”, au fost depistate peste 1000 ţigarete “Plugarul” cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Ţigările au fost depistate în spaţiile din faţă a caroseriei, după ce a fost înlăturată bara de protecţie a autoturismului.

De altfel, ca şi în primul caz, conducătorul auto, un cetăţean moldovean în vârstă de 26 de ani, a menţionat că nu are nimic de declarat, doar lucruri personale şi două pachete de ţigări.

Valoarea țigărilor pe piaţa din UE se estimează la suma de circa 3 mii de euro.

Drept urmare, pentru ilegalităţile comise, pe aceste cazuri au fost întocmite câte un proces-verbal în conformitate cu art. 287, al.10 Cod Contravențional al Republicii Moldova. Produsele de tutungerie au fost reţinute în vederea confiscării, iar făptaşii urmează să achite câte o amendă în valoare de 3 mii lei.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.