Zeci de oficiali guvernamentali din Serbia, arestaţi pentru acte de corupţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile din Serbia au arestat preventiv, vineri, 49 de oficiali guvernamentali şi membri ai conducerilor unor companii de stat acuzaţi de acte de corupţie, în cadrul unei vaste campanii declanşate înaintea alegerilor.

Printre funcţionarii publici arestaţi se numără oficiali de la Ministerul Finanţelor, din cadrul Administraţiei fiscale, din cadrul companiei energetice de stat – EPS, de la compania publică pentru infrastructura rutieră – Putevi Srbije, de la Poşta sârbă. De asemenea, au fost arestaţi 12 angajaţi ai Ministerului sârb de Interne.

„Operaţiunea de astăzi este încă o dovadă că anchetele nu se vor opri. Împreună cu procurorii, vom demonstra că Serbia poate fi o ţară serioasă, cinstită şi corectă”, a declarat ministrul de Interne, Nebojsa Stefanovici.

În total, au fost arestaţi preventiv 49 de oficiali guvernamentali, funcţionari publici şi membri ai conducerilor companiilor de stat din Serbia. Doi suspecţi sunt daţi în urmărire.

În martie, 46 de persoane au fost arestate într-o operaţiune anticorupţie similară.

Partidul Progresist, al premierului Aleksandar Vucici, a intensificat acţiunile anticorupţie înaintea scrutinului legislativ anticipat din 24 aprilie. Serbia speră să finalizeze negocierile de aderare la Uniunea Europeană în 2019.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...