Actualitate

14 martori din 30 urmează să fie audiaţi în dosarul ex-premierului Vlad Filat

 Igor Popa susține că această decizie nu va asigura egalitatea în proces, din motiv că din partea acuzării au fost audiaţi peste 30 de martori, în timp ce din partea apărării au fost acceptați doar 14 martori. Potrivit lui Popa, „în hotărîrea emisă de judecători nu există o motivaţie a neadmiterii tuturor martorilor propuși”. Tot el a precizat că printre cei care urmează să fie audiaţi se numără şi fostul guvernator al Băncii Naţionale Moldovei, Dorin Drăguţanu.

„O problemă majoră reprezintă și faptul că magistraţii ne-au impus să asigurăm prezența martorilor la proces, deși noi am solicitat ca aceștia să fie citați de instanţă. Vom încerca să-i invităm, dacă nu vom reuși, vom solicita ajutorul judecătorilor. Totodată, vom prezenta și o listă suplimentară de martori, probe şi înscrisuri”, a adăugat avocatul.

Adriana Beţişor procurorul de cauză, a susţinut că persoanele incluse în lista martorilor apărării nu au legătură cu obiectul învinuirii, iar o parte dintre aceştia sunt prezenți și în dosarul Băncii de Economii, rămas în procedura Procuraturii Anticorupție. „Este un risc și nu ştiu cum vom lucra cu acești martori, avînd în vedere că informaţiile prezentate de ei trebuie să fie menţinute în confidenţialitate”, a menţionat Beţişor.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul fostului premier Vlad Filat va avea loc la 19 aprilie curent.

Timpul. md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *