Thiago Silva, căpitanul lui Paris Saint-Germain, s-a accidentat în meciul cu Barcelona, din turul sferturilor de finală ale UCL, după doar 20 de minute de joc. Brazilianul a părăsit terenul de joc, fără a mai aştepta să fie schimbat, imediat după golul marcat de Neymar în minutul 18.

Fundaşul central al lui PSG a ieşit de pe teren ţinându-se de coapsă şi s-a aşezat pe banca de rezerve, punându-l în dificultate pe antrenorul Laurent Blanc. Imediat, tehnicianul parizienilor l-a trimis în teren pe David Luiz, şi el încă nerefăcut 100% şi încă neîncălzit suficient. De altfel, Luiz a apărut miraculos în lotul lui PSG pentru acest meci, deşi iniţial fusese declarat indisponibil. 

Oaspeţii au deschis scorul prin Neymar, care a finalizat un contraatac foarte bun, început de la recuperarea lui Busquets şi continuat de Messi, autorul pasei decisive. Luis Suarez a reuşit ”dubla”. Mai întâi, uruguayanul a înscris pentru 2-0 în minutul 67 al partidei de pe Parc des Princes, iar apoi a majorat avantajul, în minutul 79, pentru 3-0. Sud-americanul a ajuns astfel la 6 goluri în acest sezon pentru Barcelona în UCL şi la 18 în toate competiţiile.

Fostul atacant al lui Liverpool a reuşit ambele goluri din execuţii superbe. Mai întâi, după ce i-a trecut mingea printre picioare lui David Luiz, la primul gol, a mai driblat doi fundaşi, înainte de a înscrie.

La a doua reuşită, i-a trecut din nou mingea printre picioare lui David Luiz, trimiţând apoi la vinclul porţii lui Sirigu, de la marginea careului.

Ambele goluri au fost două borne importante în istoria europeană a Barcelonei. Prima reuşită a lui Suarez a fost golul cu numărul 400 în UEFA Champions League pentru Barcelona, iar al doilea a reprezentat golul 1000 al grupării catalane în cupele europene!

Singura echipă cu mai multe goluri, atât în UCL, cât şi în cupele europene, este Real Madrid, cu 436 de reuşite, respectiv 1016.

Gazdele au redus din diferenţă prin Van der Wiel, al cărui şut din marginea careului a fost deviat nefericit de Mathieu. 

FC Porto a făcut un pas important spre calificarea în semifinalele UCL, după 3-1 cu Bayern.