Patru capodopere, din cele 24 de lucrări furate acum zece ani dintr-un muzeu din Olanda, au fost recuperate de către serviciile de securitate ucrainene. Tablourile, care datează din secolul al 17-lea și valorează 10 milioane de euro, au fost găsite într-o vilă din estul separatist al Ucrainei.

În cadrul unei conferințe de presă au fost prezentate două tablouri din cele 24 pierdute. Autoritățile din Ucraina au asigurat presa că mai au în posesie încă două. Informații despre modul în care aceste pânze au fost recuperate nu au fost dezvăluite. Ministrul Afacerilor Externe a indicat doar că lucrările au fost în posesia unor grupuri criminale.

Muzeul din Olanda anunțase în decembrie 2015 că, 24 dintre tablourile furate se aflau în posesia a doi militari, care luptau împotriva separatiștilor proruși. Aceștia s-ar fi prezentat la Ambasada Olandei din Kiev, unde au anunţat că deţin toată colecția furată, găsită într-o vilă abandonată în zona conflictului. Muzeul a încercat atunci să negocieze cu cei doi, care cereau inițial 50 de milioane de euro, reducându-și ulterior pretențiile la 5 milioane de euro. Valoarea totala a pânzelor, semnate Jan Linsen, Jan van Goyen si Jacob Waben, fusese estimata la 10 milioane de euro în momentul furtului.