Noi astăzi, în Moldova, avem un partid şi o persoană particulară care exercită puterea de stat în nume propriu. Partidul se cheamă „democrat”, persoana o ştiţi, Vladimir Plahotniuc. Iată cine se face vinovat de cea mai gravă crimă împotriva poporului şi lucrul acesta ar putea fi demonstrat foarte uşor de o justiţie independentă. Dar în statul în care Vladimir Plahotniuc şi partidul democrat au uzurpat puterea nu există justiţie independentă. În concluzie, noi astăzi avem la guvernare o forţă care a ajuns acolo prin crimă si se menţine la putere prin crimă. 

Ce ne-a spus nouă această putere criminală la 20 ianuarie, când a fost votat guvernul Filip? Că de acum încolo ei vor face ceea ce vrea poporul suveran. Ştiţi cu ce începe programul de guvernare pe care Filip nu a mai apucat să-l citească în Parlament. Începe cu un mare capitol „Combaterea corupţiei”. În 3 luni de guvernare, aţi auzit măcar vreun exemplu de combatere a corupţiei mari? Niciunul. Acest capitol are şi un subcapitol, „combaterea corupţiei politice”. Iată, ne-au vorbit şi Elena Bodnarenco şi Serghei Filipov de corupţie politică, a fost pedepsit cineva? Mai există un subcapitol în programul lui Filip, „combaterea corupţiei în justiţie”. În justiţie corupţia nu că a fost combătută, da a crescut. Părintele corupţiei în justiţie Poalelungi reales.

În general, judecătorii corupţi întruchipaţi de un Druţă au devenit, după 20 ianuarie, mai obraznici ca niciodată. Încă un subcapitol din programul lui Filip: îmbogăţirea ilicită şi confiscarea averii. În situaţia în care 90% din demnitarii înalţi şi din judecători s-au îmbogăţit ilicit, am avut măcar vreun exemplu de pedepsire şi de confiscare? Niciunul.