00:33:36 24.04.2024
Stiri

OPINIE // Decizia instanței care a obligat CEC-ul să organizeze referendumul e „în folosul guvernării, NU al Platformei DA”

Politică 14.04.2016 18:32 Vizualizări2441 Autor: Ziarul National
OPINIE // Decizia instanței care a obligat CEC-ul să organizeze referendumul e „în folosul guvernării, NU al Platformei DA”


Decizia de astăzi a Curții de Apel Chișinău prin care a fost anulată hotărârea Comisiei Electorale Centrale din 30 martie curent de respingere a referendumului constituțional pentru care au semnat peste 400 de mii de cetățeni, la îndemnul Platformei „Demnitate și Adevăr, este „în favoarea” actualei guvernări.

De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

În editorialul semnat pentru ediția print de mâine a Ziarului NAȚIONAL, Nicolae negru scrie că „decizia Curții de Apel de a obliga CEC să dea undă verde referendumului e, de fapt, în folosul guvernării, nu al Platformei DA. Astfel, „se încurcă ițele”, este dată peste cap agenda protestului din 24 aprilie, DA fiind împinsă pe o cale consumatoare de elan și energie, care nu duce nicăieri, alegerile parlamentare anticipate rămânând, din nou, pe planul doi”.

Potrivit lui Nicolae Negru, aceasta ar fi o mișcare tactică sofisticată, contrară deciziilor Curții Constituționale, care îi permite lui Plahotniuc să câștige timp.

„Dacă va fi confirmată de Curtea Supremă de Justiție, ceea ce nu este exclus, vom avea un referendum fără rost, care ar putea ruina autoritatea liderilor DA și posibilitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate. O mutare de răspuns pe potrivă e renunțarea la referendum și retragerea cazului din justiție, dacă e posibil”, mai scrie editorialistul nostru.

Mai multe la acest subiect citiți în ediția print de mâine a Ziarului NAȚIONAL pe care o puteți găsi la fiecare chioșc de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md