Ca în banc! Un bărbat din Donduşeni a cheltuit banii, iar soției i-a spus că a dat mită. Ce a urmat

O minciună spusă de soţ, a băgat o femeie de 51 de ani din satul Târnova, raionul Dondușeni  în bucluc. Aceasta s-a ales cu amendă, pentru apel fals la poliție, după ce, soţul ei a cheltuit banii, iar ei i-a spus că a plătit mită inspectorilor de patrulare.

Cazul a avut loc pe 11 aprilie şi a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliție Dondușeni. Astfel, în dimineața zilei date, fiind întrebat de soție unde sunt banii, bărbatul de 50 de ani a declarat că a fost stopat de ofițerii de patrulare,  el fiind nevoit să dea mită.

Soţia, auzind una ca aceasta, a sunat la Dispeceratul de Poliție din Dondușeni declarând că doi ofițeri de patrulare ar fi estorcat 1.000 de lei de la soțul său.

Luat la întrebări, bărbatul însă a recunoscut că a cheltuit banii, iar în drum spre casă văzând un echipaj de patrulare i-a venit ideea cu „oferirea mitei”.

Şi pentru că informația cu privire la estorcarea sumei de bani de către echipajul de patrulare s-a dovedit a fi falsă,  femeia a fost documentată conform art. 324 din Codul Contravențional al RM, fiindu-i aplicată o amendă de 1.000 de lei, pentru apel fals.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.