icon

Pavel Filip a solicitat responsabilizarea autorităţilor în asigurarea siguranței cetăţenilor

13-04-2016 19:31
1,119

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat responsabilizarea autorităţilor în vederea asigurării siguranței cetăţenilor Republicii Moldova şi efectuarea controalelor necesare pentru eliminarea pericolelor persistente.

 

Referindu-se la cazul de intoxicare din raionul Cahul, care s-a soldat cu decesul unui copil de patru ani şi internarea în stare gravă a unui matur şi a altui copil, de şase ani, în secţia de reanimare, dar şi la decesul bebeluşului la naştere în maternitatea din Străşeni, Premierul a accentuat că trebuie să fie luate toate măsurile necesare pentru ca asemenea situaţii să nu se mai repete în Republica Moldova.

 

„Desigur că aceste cazuri se cercetează, sunt formate comisii care ne promit că vor formula concluzii la timp, dar nu este suficient. Trebuie să ne amintim că anul trecut, în decembrie, în Cahul a avut loc un caz similar, nu putem uita şi despre cazul din şcoala din raionul Rezina, unde copiii au fost intoxicaţi. Întrebarea mea este care, de fapt, au fost concluziile finale şi ce măsuri au fost întreprinse pentru prevenirea cazurilor similare? Cunoaştem persoanele care s-au făcut vinovate în aceste cazuri şi sunt oare aceste persoane trase la răspundere?”, a subliniat Prim-ministrul Filip.

 

În acest context, Premierul a amintit despre necesitatea unui control strict asupra circulaţiei şi utilizării insecticidelor şi pesticidelor. Prim-ministrul a solicitat de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii şi Industriei Alimentare să intervină în a verifica modul de comercializare a acestor substanţe pe pieţele din ţară, inclusiv în mun. Chişinău.

 

„Vreau  să primesc răspunsuri la întrebările adresate, cu anchetarea şi sancţionarea dură a persoanelor care poartă răspundere pentru aceste cazuri. Să nu ajungem că veţi fi pedepsiţi nemijlocit dumneavoastră, ca responsabili de domeniu, pentru că, să nu uităm, Guvernul poartă răspunderea pentru  situaţia din ţară”, a conchis Pavel Filip. 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30