Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Avocatul Poporului: „În 2015 se…

Avocatul Poporului: „În 2015 se constată o creştere cu circa 24% a cauzelor penale în privința minorilor”

„În 2015 se constată o creştere cu circa 24% faţă de anul 2014, a cauzelor penale în privința minorilor. Copiii care ajung în contact cu sistemul de justiție fie sunt martori, fie sunt victime sau chiar autorii unor infracțiuni, prin urmare fiecare dintre această categorie are nevoie de un suport specific, consistent, complex, și profesionist, racordate bunelor practici internaționale în domeniu și conforme prevederilor celor mai importante documente internaționale din domeniul drepturilor copilului la care R. Moldova este parte”, a menționat Mihail Cotorobai, avocatul Poporului.

De asemenea, a fost discutată și importanța implementării adecvate a reglementărilor privind incluziunea copiilor cu necesități speciale, problema alimentației necalitative în instituțiile școlare ca o încălcare a drepturilor copiilor, precum și siguranța transportării copiilor în școlile de circumscripție.

Conform datelor, în cursul anului 2015 a crescut numărul tentativelor de suicid în rândurile minorilor, iar aceasta indică asupra necesității consolidării eforturilor de educație parentală și comunicare mai bună cu copii.