Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputaţii PLDM cer verificarea activităţii…

Deputaţii PLDM cer verificarea activităţii Î.S. „Poşta Moldovei”

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova a înregistrat cu titlu de iniţiativă legislativă proiectul de hotărâre privind constituirea unei comisii de anchetă, care va verifica activitatea întreprinderii de stat „Poşta Moldovei”. Iniţiativa vine în contextul informaţiilor referitoare la organizarea de către angajaţii instituţiei a transportării ilegale, în afara ţării, a substanţelor anabolizante.

În nota informativă, autorii argumentează că „Poşta Moldovei” este o entitate de stat de interes naţional. Aceasta reprezintă imaginea Republicii Moldova peste hotare, inclusiv făcând uz de simbolurile naţionale. În acest context, se impune verificarea respectării legii de către această instituţie.

Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului, în termen de o lună, un raport cuprinzător cu privire la implicarea factorilor decidenţi sau a angajaţilor de la „Poşta Moldovei” în organizarea transportării ilegale, în afara teritoriului Republicii Moldova, a substanţelor interzise.